skip to Main Content
De voordelen van betonvloeren

 

Als je denkt aan stijlvol huisontwerp, zijn betonnen vloeren waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt. Vaak wordt aangenomen dat het saaie en onaangename oppervlakken zijn die gewoonweg ongeschikt zijn voor een huis. Dat is echter gewoon niet waar. Van opvallende industriële accenten tot elegante marmerachtige glans, betonnen vloeren kunnen ongelooflijk smaakvolle toevoegingen zijn aan je huis. Sterker nog, ze bieden tal van voordelen die je gewoon niet kunt krijgen met andere vloeropties. Hier zijn slechts enkele van de voordelen die u kunt verwachten.

 

Beton vloeren zijn goedkoper

De kosten van betonnen vloeren zijn veel lager in vergelijking met andere vloeropties zoals hout of tegels. Voor een gewone plaat zijn de gemiddelde kosten per vierkante meter zeer betaalbaar (vooral als u een reeds bestaande plaat gebruikt). Ook bij het personaliseren van uw betonvloeren heeft u veel vrijheid. U kunt platen polijsten en behandelen met een veel schillende effecten en kleuren, zodat ze uw huis aanvullen zonder uw budget te overschrijden. Het is een perfect alternatief voor hoogwaardige materialen zoals graniet of marmer, die dure onderhouds- en installatiekosten hebben.


Eindeloze opties

Met eenvoudige industriële betonnen vloerplaten kunnen huiseigenaren een smaakvol, modern ontwerp creëren in elke kamer. Beton is ook een geweldig materiaal voor meer uitgebreide ontwerpen. Als u bijvoorbeeld een indrukwekkende foyer wilt creëren, kunt u een glans op uw betonnen vloer gebruiken om een ​​kalksteen achtig uiterlijk te geven. Het is ongetwijfeld een gespreksstarter wanneer gasten op bezoek komen.

Je kunt ook experimenteren met verschillende texturen en vlekken om zo ongeveer elk ontwerp te maken dat je maar kunt bedenken. Van een steen- of tegeluitstraling tot een hout uitstraling die echt hout imiteert, er zijn talloze ontwerp mogelijkheden tot uw beschikking. Misschien wilt u hoogwaardige vloermaterialen zoals marmer gebruiken, maar heeft u er het budget niet voor. Er zijn tal van marmerachtige afwerkingen die u voor een fractie van de kosten kunt krijgen. Dit wordt bereikt met kleurstoffen, oppervlaktebehandelingen en stempels om uw vloer de juiste kleur, effect en textuur te geven. Het is de perfecte manier om een ​​vleugje luxe aan je huis toe te voegen zonder een enorme som geld uit te moeten geven.


Makkelijk schoon houden

Behalve dat ze kosteneffectief en stijlvol zijn, zijn gepolijste betonnen vloeren ook zeer eenvoudig schoon te maken. Voor een informele reiniging kun je eenvoudig over de platen heen gaan met een goedkope microvezel doek om vuildeeltjes op te nemen die de glans van de vloer verdoezelen. Wanneer het tijd is voor een grondigere reiniging, kunt u een dweil en een emmer water gebruiken vermengd met een mild reinigingsmiddel (zoals Castilla-zeep of steenreinigers). U verspreidt de oplossing eenvoudig over de vloer en spoelt deze vervolgens af met een mop en schoon water.

Omdat beton niet zo poreus is als andere vloeropties, bevat het geen vuil, stof of allergenen. Als u zich zorgen maakt over vlekken, kunt u een betonkit met een verfroller aanbrengen om de vloer steviger te maken. Beton heeft ook een hard oppervlak, waardoor het minder vatbaar is voor scheuren, krassen of deuken in vergelijking met tegels of houten vloeren. Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over vervanging door ongelukken, veel voetverkeer of dagelijks gebruik. Betonnen vloeren worden immers gebruikt in garages en opritten, dus u kunt er zeker van zijn dat deze stevig genoeg is om alles aan te kunnen.


Goed voor het milieu 

Het gebruik van bestaande betonplaten is een geweldige manier om uw huis te stylen zonder het milieu te schaden. Net zoals het trending gebruik van hergebruikt hout een rustieke toon in een kamer creëert, kan hergebruik van beton een vleugje persoonlijkheid toevoegen dat uw ruimte een beetje interessanter maakt. Bovendien kan het installeren van geïsoleerde betonnen vloeren uw huishouden helpen om onnodig energieverbruik te verminderen, wat u niet alleen geld bespaart, maar ook het milieu helpt.

Beton is ook zeer goed recyclebaar. Zelfs de meest versleten en gebarsten platen kunnen tot deeltjes worden vermalen en worden gebruikt om nieuw beton te maken. Deze opnieuw verwerkte platen kunnen worden gebruikt in opritten, trottoirs, patio’s, vuurkorven en tal van andere constructies waarvan we afhankelijk zijn. Dit is een geweldig alternatief voor platen die slechts ruimte innemen op een stortplaats.

 

Back To Top