skip to Main Content

Hoe vind je de juiste aannemer

Voor de meeste huiseigenaren is het moeilijkste deel van een verbouwing niet het werk zelf maar het vinden van een competente en betrouwbare aannemer om het werk te doen. Het installeren van keukenkasten, het slopen van muren of het opnieuw betegelen van vloeren zijn eenvoudige taken in vergelijking met het inhuren van een goede aannemer die van begin tot eind op een hoog niveau zal presteren.

Wees duidelijk over uw budget

Begin met een plan en wat ideeën uit te werken en stap niet gelijk naar een aannemer. U krijgt een nauwkeurigere inschatting als u specifiek kunt zijn over wat u wilt doen en de materialen die u wilt gebruiken om het voor elkaar te krijgen.


Vraag vrienden, familieleden en collega’s om referenties

Mensen in uw buurt die soortgelijke projecten hebben gedaan, zijn geweldige bronnen. Als u iemand in de bouwsector kent, vraag het hen dan ook. Medewerkers van lokale bouwmarkten kunnen mogelijk ook doorverwijzingen naar aannemers geven.


Plan een afspraak met ten minste 5 aannemers

Stel veel vragen en ontvang een schriftelijk voorstel met een schatting van elk. Wanneer u facturen vergelijkt, zorg er dan voor dat ze allemaal hetzelfde materiaal en dezelfde taken bevatten, zodat u appels met appels vergelijkt. Neem contact op met maar liefst 10 aannemers, maar een gedetailleerd gesprek met ten minste vijf zullen u meer zelfvertrouwen geven als u opties vergelijkt en beslissingen neemt over het project.


Wees realistisch over de beschikbaarheid

De beschikbaarheid van een aannemer kan afhangen van de tijd van het jaar en waar je woont, maar de beste aannemers hebben consistent werk, dus verwacht een paar maanden te wachten voordat je project van start gaat. Drie maanden zullen ze de tijd geven om hopelijk hun huidige project af te ronden en het jouwe op de kalender te krijgen.


Vraag welk werk door onderaannemers zal worden gedaan

Bij een grote renovatie kan het nodig zijn dat de aannemer onderaannemers inschakelt voor gespecialiseerde klussen zoals elektriciteit, loodgieterij of gedetailleerd timmerwerk. U wilt weten wanneer externe werknemers thuis zullen zijn, en u wilt ook weten dat uw aannemer hun werk zal beheren en controleren.


Kies de juiste aannemer voor het juiste project

Iemand die goed werk heeft geleverd bij het betegelen van de badkamer van je buren, is niet per se de juiste persoon om een ​​aanbouw aan je huis te bouwen. Probeer om  een bedrijf te vinden dat gespecialiseerd is in het soort project doet dat u wilt laten doen. “Je wilt niet dat ze je als proefkonijn gebruiken”.


Controleer dan recensies van de aannemer

Lees recensies op websites zoals Klantervaringen, Trustpilot, Trustoo en Google om er zeker van te zijn dat de aannemer de juiste persoon is voor uw taak en goed met u zal samenwerken. Houd er rekening mee dat het lezen van recensies geen vervanging is voor het controleren van referenties. Hoewel een reeks negatieve recensies over een lange periode een rode vlag zou moeten oproepen. Vraag eerdere klanten of de schatting van de aannemer dicht bij de uiteindelijke kosten zat of dat ze met de projectmanager konden opschieten en of het mogelijk is close-up foto’s te zien van het voltooide werk.

Back To Top